hatha yoga

Yoga in Den Helder

Wat is Hatha Yoga?

Yoga is in het oude India hoog in de bergen ontstaan en betekent letterlijk: juk. Bedoeld werd het juk dat twee dieren met elkaar verbindt. In de yogawereld de verbinding tussen lichaam en geest. Wij vertalen dit met: “in balans zijn”.

Hatha betekent letterlijk zon en maan. Ieder mens heeft dat in zich. Licht en donker. Yin en Yang. Het een kan niet zonder het ander. Hatha Yoga zorgt voor een betere bewustwording, je raakt meer ontspannen en werkt aan je ademhaling (Pranayama). De ademhaling zorgt voor meer ruimte in zowel lichaam als geest. De asana’s (oefeningen) zijn doeltreffend voor een betere gezondheid. Je leert loslaten en je komt beter in je vel zitten.

Easy Flow Hatha Yoga

Easy Flow Hatha Yoga is een rustige manier van Hatha Yoga. Hoewel ik opgeleid ben als Hatha yoga-docente, is de yoga die ik geef door de jaren heen Easy Flow Hatha Yoga geworden. De oefeningen zijn rustig, niet te lang en niet te zwaar. Tussen de oefeningen door is er ruimte om na te voelen wat een oefening met je doet. Ook komen diverse ademhalingstechnieken aan bod. We sluiten de les af met een geleide ontspanning.